Gottsunda Dans & Teater

Gottsunda Dans & Teater

Culture Theatre
Valthornsvägen 11
756 50 Uppsala

Om oss


Gottsunda Dans & Teater är en ideell förening som med sceniska uttryck arbetar med integration och demokratifrämjande. Vi producerar och arrangerar professionella teater- och dansföreställningar för barn och ungdomar som kompletteras med pedagogiskt material och workshops. Genom att kontinuerligt låta barn se olika former av sceniskt uttryck samt att vara en del i processen som referensgrupp och med efterföljande lärarhandledning skapar vi utrymme för en involverad, kritisk och ställningstagande publik.

GDT erbjuder avgiftsfria kurser i dans och teater. Vi verkar i ett ekonomisk och socialt utsatt område, men på vår teater möts barnen på samma villkor oavsett bakgrund. Inom kurserna får eleverna möjlighet att skapa föreställningar med en professionell inramning - med ljus, ljud, scenografi, kostym samt möjligheten att repetera och spela på samma scen som professionella skådespelare och dansare. Vi har fyra unga ensembler som varje år sätter upp högkvalitativa amatörföreställningar. Detta är en ingång, grogrund och språngbräda för unga som sedan vill gå vidare som professionella skådespelare, dansare, regissörer, koreografer, scenografer och producenter.

På GDT möts amatörer, semiprofessionella och professionella. Här möts barn och ungdomar från Gottsunda/Valsätra och andra ytterområden, barn och ungdomar från innerstaden och från landsbygden. Här möts de socioekonomiskt förfördelade och de priviligierade, de med rötterna i Sverige och de med rötterna i andra länder. Här möts pedagoger, skådespelare, scenografer, producenter och ljusdesigners. De som har lång yrkeserfarenhet, de som just påbörjat sin karriär efter utbildning samt de som tagit sig tillbaka efter lång arbetslöshet eller sjukdom.

Hitta oss